Slottsholmen on Water

  • Planeringsfas
  • Produktionsstart
  • Projekt färdigställt

Flytande hotell vid Nya Slottsholmen

Slottsholmen är en plats där Västervik möter världen. Och vice versa. Här finns hotell, restaurang, konferens, eventlokaler, boutiquehotell och bostäder.

Slottsholmen on Water är ett hotell ritat av Sandell Sandberg och byggnaden uppförs med träfasad på en flytande ponton. Totalt rymmer hotellet 33 rum om 755 kvm i två plan och på det nedre planet kan man ha båten förtöjd framför uteplatsen. Inredning av rummen står Mod arkitekter för.

Taket blir täckt med solceller och den redan befintliga bergvärmeanläggningen på land nyttjas för uppvärmning. Dessutom kommer en modern avsaltningsanläggning driven av solcellerna på hotelltaket att installeras för att säkra vattentillgången för Slottsholmen i händelse av låga grundvattennivåer under kommande varma och torra somrar.

Utöver hotellet som byggs på den flytande pontonen på Slottsholmen så har vi uppfört restaurang, konferens, eventlokaler, boutiquehotell och bostäder på land!

Solenergipriset

Slottsholmen on Water fick ett hedersomnämnande 2021 med motiveringen;

För klimatsmarta Slottsholmen on Water i Västervik har teamet tänkt rätt från början. Det södervända takets form, lutning och mått har anpassats för solcellsanläggningen snarare än tvärtom. Helhetstänket yttrar sig bland annat i att elen från solcellerna driver en avsaltningsanläggning så att hotellgästerna duschar i och dricker ”solvatten”.

Anläggningen visar att med målmedvetenhet och estetiskt fokus kan modern teknik trolla fram ett slutresultat utöver det vanliga. Även om det krävs att solceller installeras med hängande last från mobilkran på ett objekt som flyter och rör på sig.

 

 

Bilderna är en digital visionsbild av Slottsholmen on Water, avvikelser kan ske mot den färdigställda fastigheten.

Bilder

  • 0
  • 1

I närheten