Pressmeddelande - Dubbla rekord efter byggstart av 474 enheter

12 april 2021

Nu byggstartar vi ytterligare två etapper i The Brick-området – Alba och Rubigo, den tredje och fjärde etappen, innehåller tillsammans 466 lägenheter, 8 lokaler och ett källargarage i tre plan.

Vi byggstartar ytterligare två etapper i The BRiCK-området, Telefonplan. Alba består av 396 lägenheter med ett källargarage i tre våningar och Rubigo omfattas av 70 lägenheter. Projekten har totalt åtta lokaler i entréplan. De 474 enheterna innebär den största enskilda byggstarten under ALM Equity-koncernens verksamhet. Dessutom uppnår vi nu rekordhög nivå med totalt 2 203 enheter i produktion varav 96% mot förvaltningsmarknaden.

Vi omvandlar Ericssons gamla industriområde vid Telefonplan, även kallad The BRiCK, till ett levande bostadsområde med kommersiella bottenvåningar i samtliga kvarter. Det färdigställda kvarteret Terra, samt de byggstartade kvarteren Lignum, Alba och Rubigo utgör 1 016 bostäder av totalt 1 450. The BRiCK är en väl integrerad del av Stockholm, tack vare närheten till kollektivtrafik, cykelbanor och promenadstråk direkt in till Stockholm city. Området är mycket populärt med flertalet restauranger och bra närservice.

Läs hela pressmeddelandet här.