Archimedes

Lägenheter i optimalt läge

I Archimedes skapar vi ett unikt boende med perfekt läge nära Sundbybergs Centrum, Bromma Blocks och kommunikationer. Genom att varsamt renovera tre av byggnaderna bevaras Områdets tydliga årsringar, därutöver tillförs fyra nya byggnader.

Inom Archimedes kommer totalt sju bostadshus uppföras. Samtliga av flerbostadshusen har förvärvats av Svenska Nyttobostäder som också kommer förvalta dessa.

Om området

Med gradvis förändring har Mariehäll utvecklats från industriområde med enklare bostäder till en levande stadsdel med nya bostäder och grönområden. Här bor man med tvärbanan och busshållplatsen strax utanför området som tar dig till Sundbybergs Centrum på cirka 3 minuter och därifrån finns pendeltåg, tunnelbana och bussar som bland annat tar dig in till Stockholm City från 8 minuter. Med tio minuters promenad från Slottet når du Bromma Blocks med sina populära butiker och restauranger.

Området Archimedes har en anrik historia som än idag bidrar till områdets gestaltning. Här har många intressanta verksamheter funnits, bland annat en hattfabrik i slutet av 1800-talet, en cigarrfabrik och en tillverkare av utombordsmotorer. Även mer kända verksamheter som Electrolux och Atlas Copco har haft verksamheter här.

Bilder

  • 0