Archimedes A

Ett nytt Kvarter där tidsepoker möts

Mellan Bromma Blocks och Bällstaviken i Bromma ligger Archimedes. målet med området är att omvandla det befintliga industri- och verksamhetsområdet till en levande stadsdel med en tät, attraktiv promenadvänlig boendemiljö. De två befintliga byggnarderna byggs om till bostäder och inom områet kommer fem nya byggnader att tillkomma. Totalt byggs ca 1 000 nya bostäder, lokaler och en förskola, fördelat på sju huskroppar.

Kvarteret möter flera tidsepoker varandra i en kombination av klassisk arkitektur, industrialism och modernism. Vid området skapas en barnvänlig park och ett torgstråk med promenadmöjlighet genom Mariehäll till den planerade strandparken utmed Bällstaviken.

Med kommande gångbro över Bällstaån nås Sundbyberg centrum med fem minuters promenad eller tre minuter med tvärbanan. Bromma flygplats finns på 10 minuters promenadavstånd. I Sundbyberg Centrum finns både tunnelbana, pendeltåg och fjärrtåg samt service. Mer service finns i närliggande Bromma Blocks. Målet med området är att omvandla befintliga industri- och verksamhetsområden till en levande stadsdel med en tät, attraktiv och promenadvänlig boendemiljö.

Idag består marken där Archimedes A ska byggas av en parkeringsplats. Här kommer cirka 116 yteffekta lägenheter uppföras, där majoriteten är 1-2 rum och kök. Alla lägenheter kommer ha balkong eller uteplats och tillgång till garage. Hus A kommer ligga i områdets västra del med yttre fasad mot Archimedesvägen och inre fasad mot projektets västra innergård. Fastigheten kommer att få digitala lås, bil- och cykelpool, paketrum och annan kringservice.

Hus A är en del av vårt utvecklingsområde Archimedes där totalt sju bostadshus ska uppföras. Projektet har förvärvats av Svenska Nyttobostäder som också kommer förvalta bostäderna.

Om området

Området Archimedes har en anrik historia som än idag bidrar till områdets gestaltning. Här har många intressanta verksamheter funnits, bland annat en hattfabrik i slutet av 1800-talet, en cigarrfabrik och en tillverkare av utombordsmotorer. Även mer kända verksamheter som Elektrolux och Atlas Copco har haft sina verksamheter i området.

Strax utanför området finns både buss och tvärbana. På endast 3 minuter tar tvärbanan dig till knutpunkten i Sundbybergs Centrum med flertalet kommunikationssätt till Stockholm eller andra delar av länet. Tunnelbana från Sundbyberg till Stockholm City tar cirka 8 minuter. Bromma Blocks ligger cirka 10 minuter bort och erbjuder shopping och handel av hög klass.

Bilder

  • 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

I närheten