Archimedes B

Välplanerade bostäder med bra kommunikationer

Mellan Bromma Blocks och Bällstaviken i Bromma ligger Archimedes. Målet med området är att omvandla det befintliga industri- och verksamhetsområdet till en levande stadsdel med en tät, attraktiv och promenadvänlig boendemiljö. De två befintliga byggnaderna byggs om till bostäder och inom området kommer fem nya byggnader tillkomma. Totalt byggs ca 1 000 nya bostäder, lokaler och en förskola, fördelat på sju hus.

I kvarteret möter flera tidsepoker varandra i en kombination av klassisk arkitektur, industrialism och modernism. Vid området skapas en barnvänlig park och ett torgstråk med promenadmöjlighet genom Mariehäll till den planerade strandparken utmed Bällstaviken.

Med kommande gångbro över Bällstaån nås Sundbyberg centrum med fem minuters promenad eller tre minuter med tvärbanan. Bromma flygplats finns på 10 minuters promenadavstånd. I Sundbyberg Centrum finns både tunnelbana, pendeltåg och fjärrtåg samt service. Mer service finns i närliggande Bromma Blocks.

Idag består marken där hus B ska byggas av en parkeringsplats. Här uppförs 106 lägenheter, där majoriteten är 1-2 rum och kök.

Hus B kommer uppföras i områdets södra del och har sin yttre fasad mot Gårdsfogdevägen där det ligger granne med en vacker hattfabriksbyggnad från 1886. Fastighetens inre fasad vetter mot projektets västra innergård. Alla lägenheter kommer ha balkong eller uteplats och tillgång till garage. I bottenvåningen kommer det finnas lokaler med närservice. Fastigheten kommer få digitala lås, bil- och cykelpool, paketrum och annan kringservice.

Hus B är en del av vårt utvecklingsområde Archimedes där totalt sju bostadshus ska uppföras. Projektet har förvärvats av Svenska Nyttobostäder som också kommer förvalta bostäderna.

Om området

Området Archimedes har en anrik historia som än idag bidrar till områdets gestaltning. Här har många intressanta verksamheter funnits, bland annat en hattfabrik i slutet av 1800-talet, en cigarrfabrik och en tillverkare av utombordsmotorer. Även mer kända verksamheter som Elektrolux och Atlas Copco har haft sina verksamheter i området.

Strax utanför området finns både buss och tvärbana. På endast 3 minuter tar tvärbanan dig till knutpunkten i Sundbybergs Centrum med flertalet kommunikationssätt till Stockholm eller andra delar av länet. Tunnelbana från Sundbyberg till Stockholm City tar cirka 8 minuter. Bromma Blocks ligger cirka 10 minuter bort och erbjuder shopping och handel av hög klass.

Bilder

  • 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

I närheten