Archimedes D

Attraktiva lägenheter i byggnad med intressant arkitektur

Mellan Bromma Blocks och Bällstaviken i Bromma ligger Archimedes. På fastigheten finns idag tre befintliga byggnader om totalt 18 200 kvm kontor och lager, där det mesta bevaras och byggs om. Totalt, inklusive flera nya byggnader, byggs cirka 1 000 bostäder, lokaler och en förskola, fördelat på sju etapper.

I kvarteret möter flera tidsepoker varandra i en kombination av klassisk arkitektur, industrialism och modernism. I områdets mitt skapas en barnvänlig park och ett torgstråk med promenadmöjlighet genom Mariehäll till den planerade strandparken utmed Bällstaviken.

Med kommande gångbro över Bällstaån nås Sundbyberg centrum med fem minuters promenad eller tre minuter med tvärbanan. Bromma flygplats finns på 10 minuters promenadavstånd. I Sundbyberg Centrum finns både tunnelbana, pendeltåg och fjärrtåg samt service. Mer service finns i närliggande Bromma Blocks.

Hus D ligger i områdets östra del, mellan den vackra gamla hattfabriken från 1886 och Stockholmshems nyproduktion i öst som effektivt kommer avskärma området från Karlsbodavägen. I bottenplan återskapas arkitekturen från nuvarande byggnad från 1905 i form av en klassisk fasad och ett lägre sågtandstak. Högre upp bryts den klassiska byggnaden av med en modernare utformning. Totalt omfattar huset cirka 85 lägenheter där majoriteten av lägenheterna är 2 rum och kök. Alla lägenheter kommer ha balkong eller uteplats och tillgång till garage. I bottenvåningen kommer det finnas lokaler med närservice. Fastigheten kommer få digitala lås, bil- och cykelpool, paketrum och annan kringservice.

Hus D är en del av vårt utvecklingsområde i Archimedes där totalt sju bostadshus ska uppföras. Projektet har förvärvats av Svenska Nyttobostäder som också kommer förvalta bostäderna.

Om området

Området Archimedes har en anrik historia som än idag bidrar till områdets gestaltning. Här har många intressanta verksamheter funnits, bland annat en hattfabrik i slutet av 1800-talet, en cigarrfabrik och en tillverkare av utombordsmotorer. Även mer kända verksamheter som Elektrolux och Atlas Copco har haft sina verksamheter i området.

Strax utanför området finns både buss och tvärbana. På endast 3 minuter tar tvärbanan dig till knutpunkten i Sundbybergs Centrum med flertalet kommunikationssätt till Stockholm eller andra delar av länet. Tunnelbana från Sundbyberg till Stockholm City tar cirka 8 minuter. Bromma Blocks ligger cirka 10 minuter bort och erbjuder shopping och handel av hög klass.

Bilder

  • 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

I närheten